nuff add

Follow My Blog

Like This Blog

How To Choose PC Speaker





The type of Speakers
  • 2 speakers system: cheap and medium quality, the lack of subwoofer limits the quality of the sound.
  • The 2.1: 2 speakers and 1 subwoofer, some of these systems are of excellent quality, wide range of prices.
  • The 4.1: 4 speakers and 1 subwoofer for spacial sound around you. System recommended for 3D video games to better identify the enemy in space.
  • 5.1: 1 additional center speaker. Designed for watching DVD today mostly encoded in 5.1.

Make your choice based on your needs, no need to opt for the 4.1 or 5.1 if you do not watch movies or do not play on your computer. Remember also to congestion.

The quality of the sound
  • Operating frequencies higher the frequency range is wide, most speakers are able to return a broad spectrum of sound, more serious most acute. Check especially the quality of the subwoofer that restores the low frequencies. The human ear perceives frequencies ranging from about 20-25 Hz to 18-20 kHz. Choose speakers who have frequency ranges close.
  • There are labels of private labels as the THX label, which may refer to your choice of quality speakers. Warning, these qualifications are not official.
  • Testing The best way to evaluate the sound quality is of course to listen to the speakers delivered. It is not always possible to store much less online.
  • Read advice you can give a first approach.

The power

It is measured in Watts. Among the various types of Watts, the Watt RMS to be taken into account. The unit measures the quality, diameter and the number of speakers. Typically 10 to 70 Watts RMS.

Do not deduct more than the Watt RMS, the greater the PC speaker is quality. The power and quality are two independent features. It is better to have less powerful speaker but that does not buzz.

Connection
  • Pc-Connection systems for pregnant 2 speakers and 2.1, an analog stereo enough. For systems 4.1, 5.1, you'll need a digital input in S / PDIF.
  • Inter-connection elements constituting the speakers are connected by various cables. There are ways to connect without son, but only for pregnant 5.1.

Accessories

To control the volume and bass without using your computer, some speakers have remote.

Spiderman 3 Returns


spiderman return with new face...at cinema now!! dont miss it.

hahahahah....

Salam Aidilfitri to All Bloggers



SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI TO ALL MY FRIENDS

MINTAK AMPUN MINTAK MAAF SEKIRANYA ADA SALAH TINGKAH LAKU, PERKATAAN DAN SBGNYA.

MOGA KITA BERBAHAGIA.....

im AT KAMPONG~~




hai....best2 akhirnya dah sampai kampong....yessssss......


pada all bloggers salam aidilfitri maaf zahir dan batin....


letih gak perjalanan nek bus 6 jam....fuhh.....

but its fun......


Thank You Nuffnang




hello....entry psl nie bkn saje2 ltak.ni sbb rase berterima kasih kat nuffnang sbb dah mula dpt BE yg di idam2kan..THANK YOU NUFFNANG!!!

pada kwn2 blogger yg laen..kita teruskan usaha moga2 kita dpt BE dan earn duit ngn nuffnang..
lagi satu kita setialah ngn nuffnang..jgn curang..hehehehehehe.
masuk ni dah sebulan lebih sy tulis blog.
tapi xpela, hasil kesabaran dpt gak BE
ada org dpt cepat.ada org dpt lmbat kan kan kan.
ape2 pon kita kna sabar dlm berblog nie.

ok la dah xtaw nk tulis ape dah...selamat berbloging...

Pembantu Rumah




Peewitt~~

Model vakum terhangat~~

A.K.A pembantu rumah of the year...


hahahhahaha

Pantun Raya

sempena Aidilfitri Yg bakal Menjelang nie.....jom kita baca pantun Raya nie...selamat membaca:

Kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite tak suke
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
(org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

cara jawab pangilan tepon

"Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adelah salah... dan kebanyakannye sama..terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le korang boring sangat kalu jadi operator).


1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2. Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

6. Soalan: haloo timah, buat ape tu?
Jawapan: kan ke saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..

7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan
perkhidmatannye... time kacih.

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9. Soalan: halloo......
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le
tu.

12. Soalan: assalammualaikum...
Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite
wajib jawab)


Hangat Dari FaceBook



click image utk jelaskan

tgk laa komen ni...adoilaa...xtaw nk ckp apa dah ngn dak nie...

Kelebihan Telur Separuh Masak

Najib dan Ziana membawa anak lelaki mereka yang berusia 6 tahun ke klinik. Walaupun pada mulanya agak malu dan segan,
akhirnya mereka membuka mulut juga menceritakan kebimbangan mereka tentang kemaluan anak mereka yang agak kecil berbanding kanak-kanak lain yang sebayanya.

Selepas melakukan pemeriksaan, doktor berkata,

"beri makan telur separuh masak setiap pagi. Lama-lama besarlah tu."

Besok pagi, apabila anak lelaki mereka hendak bersarapan, terkejutlah dia melihat ada 10 biji telur di meja makan.

"Telur ni untuk saya ke mak?", tanya si anak.

"Engkau makan dua biji saja. Yang lain tu untuk ayah kau punye", kata emaknya

Jenis-Jenis Rambut

hye...kali ni meh kita men2 ngn jenis rambut....huhu

agak2 kita tergolong dlm maner yer.....

1) RAMBUT LURUS
bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu,dan pandai dalam menguruskan sesuatu tanpa pertolongan

2) RAMBUT KERINTING TEBAL
kurang bijak, degil, cemburu kuat, romantic,banyak pergaulan dan susah dalam menyelesaikan masalah diri, tidak suka termenung

3) RAMBUT KERINTING NEGRO
bijak, ego, cemburu buta, romantic, memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah

4) RAMBUT IKAL MAYANG
bijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu,berfikiran terbuka, banyak pergaulan, dan mudah memaaf kan seseorang dengan kesilapan lalu.

5) RAMBUT HALUS/LEMBUT
bijak sangat, memilih, pemaaf, manja, tegas dan cepat melakukan perkerjaan dengan bersungguh-sungguh.

6) RAMBUT SIKIT
bijak, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang, ego dan pandai membuka perniagaan walaupun kecil.

7) RAMBUT PERANG
kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, sosial dan bijak lari daripada masalah.

8) RAMBUT TEBAL
bijak, degil, cemburu, romantic, kasar, banyak kawan dan pandai mengambil hati seseorang.

9) RAMBUT KUSUT
sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah nak memaafkan seseorang, dan pandai dalam mengurusan sesuatu tanpa pertolongan.
p/s: malas sikat rambut

10) RAMBUT BERUBAN
kurang bijak, suka termenung, sosial sikit,berfikiran terbuka dan pandai selesaikan masalah diri

11)TIADA RAMBUT
macam mana nak kate ye....kesian

12) RAMBUT WARNA KEMERAH-MERAHAN ATAU KEHIJAU HIJAUAN
itu rambutann... Huahuahuahua...jangan marah...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...