nuff add

Follow My Blog

Like This Blog

Whos Responsible for THis???

just imagine how the story of dragon ball will happen if Patrick comes over the movie or episodes...

Fesbuk oh Facebook...



klik gambar untuk besar kan..


kalo la facebook ade zaman dulu.mcm ni la jadi nya

How To Choose PC Speaker





The type of Speakers
  • 2 speakers system: cheap and medium quality, the lack of subwoofer limits the quality of the sound.
  • The 2.1: 2 speakers and 1 subwoofer, some of these systems are of excellent quality, wide range of prices.
  • The 4.1: 4 speakers and 1 subwoofer for spacial sound around you. System recommended for 3D video games to better identify the enemy in space.
  • 5.1: 1 additional center speaker. Designed for watching DVD today mostly encoded in 5.1.

Make your choice based on your needs, no need to opt for the 4.1 or 5.1 if you do not watch movies or do not play on your computer. Remember also to congestion.

The quality of the sound
  • Operating frequencies higher the frequency range is wide, most speakers are able to return a broad spectrum of sound, more serious most acute. Check especially the quality of the subwoofer that restores the low frequencies. The human ear perceives frequencies ranging from about 20-25 Hz to 18-20 kHz. Choose speakers who have frequency ranges close.
  • There are labels of private labels as the THX label, which may refer to your choice of quality speakers. Warning, these qualifications are not official.
  • Testing The best way to evaluate the sound quality is of course to listen to the speakers delivered. It is not always possible to store much less online.
  • Read advice you can give a first approach.

The power

It is measured in Watts. Among the various types of Watts, the Watt RMS to be taken into account. The unit measures the quality, diameter and the number of speakers. Typically 10 to 70 Watts RMS.

Do not deduct more than the Watt RMS, the greater the PC speaker is quality. The power and quality are two independent features. It is better to have less powerful speaker but that does not buzz.

Connection
  • Pc-Connection systems for pregnant 2 speakers and 2.1, an analog stereo enough. For systems 4.1, 5.1, you'll need a digital input in S / PDIF.
  • Inter-connection elements constituting the speakers are connected by various cables. There are ways to connect without son, but only for pregnant 5.1.

Accessories

To control the volume and bass without using your computer, some speakers have remote.

Spiderman 3 Returns


spiderman return with new face...at cinema now!! dont miss it.

hahahahah....

Salam Aidilfitri to All Bloggers



SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI TO ALL MY FRIENDS

MINTAK AMPUN MINTAK MAAF SEKIRANYA ADA SALAH TINGKAH LAKU, PERKATAAN DAN SBGNYA.

MOGA KITA BERBAHAGIA.....

im AT KAMPONG~~




hai....best2 akhirnya dah sampai kampong....yessssss......


pada all bloggers salam aidilfitri maaf zahir dan batin....


letih gak perjalanan nek bus 6 jam....fuhh.....

but its fun......


Thank You Nuffnang




hello....entry psl nie bkn saje2 ltak.ni sbb rase berterima kasih kat nuffnang sbb dah mula dpt BE yg di idam2kan..THANK YOU NUFFNANG!!!

pada kwn2 blogger yg laen..kita teruskan usaha moga2 kita dpt BE dan earn duit ngn nuffnang..
lagi satu kita setialah ngn nuffnang..jgn curang..hehehehehehe.
masuk ni dah sebulan lebih sy tulis blog.
tapi xpela, hasil kesabaran dpt gak BE
ada org dpt cepat.ada org dpt lmbat kan kan kan.
ape2 pon kita kna sabar dlm berblog nie.

ok la dah xtaw nk tulis ape dah...selamat berbloging...

Pembantu Rumah




Peewitt~~

Model vakum terhangat~~

A.K.A pembantu rumah of the year...


hahahhahaha

Pantun Raya

sempena Aidilfitri Yg bakal Menjelang nie.....jom kita baca pantun Raya nie...selamat membaca:

Kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite tak suke
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
(org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

cara jawab pangilan tepon

"Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adelah salah... dan kebanyakannye sama..terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le korang boring sangat kalu jadi operator).


1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2. Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

6. Soalan: haloo timah, buat ape tu?
Jawapan: kan ke saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..

7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan
perkhidmatannye... time kacih.

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9. Soalan: halloo......
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le
tu.

12. Soalan: assalammualaikum...
Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite
wajib jawab)


Hangat Dari FaceBook



click image utk jelaskan

tgk laa komen ni...adoilaa...xtaw nk ckp apa dah ngn dak nie...

Kelebihan Telur Separuh Masak

Najib dan Ziana membawa anak lelaki mereka yang berusia 6 tahun ke klinik. Walaupun pada mulanya agak malu dan segan,
akhirnya mereka membuka mulut juga menceritakan kebimbangan mereka tentang kemaluan anak mereka yang agak kecil berbanding kanak-kanak lain yang sebayanya.

Selepas melakukan pemeriksaan, doktor berkata,

"beri makan telur separuh masak setiap pagi. Lama-lama besarlah tu."

Besok pagi, apabila anak lelaki mereka hendak bersarapan, terkejutlah dia melihat ada 10 biji telur di meja makan.

"Telur ni untuk saya ke mak?", tanya si anak.

"Engkau makan dua biji saja. Yang lain tu untuk ayah kau punye", kata emaknya

Jenis-Jenis Rambut

hye...kali ni meh kita men2 ngn jenis rambut....huhu

agak2 kita tergolong dlm maner yer.....

1) RAMBUT LURUS
bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu,dan pandai dalam menguruskan sesuatu tanpa pertolongan

2) RAMBUT KERINTING TEBAL
kurang bijak, degil, cemburu kuat, romantic,banyak pergaulan dan susah dalam menyelesaikan masalah diri, tidak suka termenung

3) RAMBUT KERINTING NEGRO
bijak, ego, cemburu buta, romantic, memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah

4) RAMBUT IKAL MAYANG
bijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu,berfikiran terbuka, banyak pergaulan, dan mudah memaaf kan seseorang dengan kesilapan lalu.

5) RAMBUT HALUS/LEMBUT
bijak sangat, memilih, pemaaf, manja, tegas dan cepat melakukan perkerjaan dengan bersungguh-sungguh.

6) RAMBUT SIKIT
bijak, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang, ego dan pandai membuka perniagaan walaupun kecil.

7) RAMBUT PERANG
kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, sosial dan bijak lari daripada masalah.

8) RAMBUT TEBAL
bijak, degil, cemburu, romantic, kasar, banyak kawan dan pandai mengambil hati seseorang.

9) RAMBUT KUSUT
sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah nak memaafkan seseorang, dan pandai dalam mengurusan sesuatu tanpa pertolongan.
p/s: malas sikat rambut

10) RAMBUT BERUBAN
kurang bijak, suka termenung, sosial sikit,berfikiran terbuka dan pandai selesaikan masalah diri

11)TIADA RAMBUT
macam mana nak kate ye....kesian

12) RAMBUT WARNA KEMERAH-MERAHAN ATAU KEHIJAU HIJAUAN
itu rambutann... Huahuahuahua...jangan marah...




Blogging Tips | Tips untuk Mendapatkan Buffered Earning dari Nuffnang

1) Update Survey Nuffnang
Inilah perkara yang paling utama yang dititikberatkan untuk mendapatkan Buffered Earning. BE inidiassignkan secara manual menggunakan sistem yang dijaga oleh Sara dan beberapa Nuffies yang lain , jadi kategori blog yang korang pilih akan menentukan BE yang akan diassignkan

2) Placement Of Ads
Maksud saya, lokasi Ads tu ditampal. Jangan pula letak di Sidebar, tapi letak Ads Nuffnang bawah sekali Sidebar anda . Susah nak nampak, kalau kita sendiri pun mahu ke iklankan ke sana? Jadi, pastikan Placement of Ads anda, senang di lihat dan mata terasa teruja untuk mengklikkannya.

3) Trafik-trafik
Sebenarnya tiada minimum requirement berapa unique visitors untuk mendapatkan buffered earning

4) CTR Ratio for Previous Buffered/Metered Earning
The higher the ratio, the higher the chances for you to get buffered earning in the future. Ini kerana buffered anda itu di klik oleh ramai orang (genuine klik) dan sudah pasti menggembirakan Advertiser

ini jer yg bole saya bantu....harap-harap menjadi la yer....sama2lah kita berusaha

Tips Kuruskan Badan

Mesti ramai di antara anda yang berazam nak kuruskan badan, kan? Tapi, untuk menguruskan badan anda ke tahap ideal, ia bukanlah semudah yang disangka. Anda perlukan komitmen untuk merealisasikannya. Berikan diri anda ruang, masa dan usah cepat berputus asa. Anda pasti boleh!

Kalau anda beriya-iya nak kuruskan badan, sebaik-baiknya usahakannya secara semulajadi. Dengan menggabungkan 2 aspek iaitu pemakanan seimbang dan senaman yang konsisten. Biarpun hasilnya lambat sedikit, ianya pasti berbaloi.

gambar tips kuruskan badan




Salah satu kebaikannya dapat anda lihat melalui kulit. Kulit akan kekal sihat dan tetap tegang sama seperti sebelumnya.


Justeru, terdapat 10 tips ringkas yang boleh anda amalkan demi mencapai impian tersebut iaitu:


1. Tetapkan matlamat anda untuk mengurangkan berat badan secara perlahan-lahan. Iaitu penurunan dalam lingkungan 0.5kg ke 1kg dalam seminggu.

Biasanya 0.5kg adalah angka yang biasa yang mampu dicapai oleh kebanyakan anda. Tapi jangan terlalu memaksa jika anda tak mencapai sasaran awal. Jika anda dapat kurangkan 0.1kg pun dah bagus untuk permulaan.

2. Sebaiknya, lupakan niat anda untuk mengambil sebarang ubat-ubatan dengan tujuan menurunkan berat badan. Lebih-lebih lagi tanpa mendapat nasihat atau kebenaran doktor plak tu.

Bagi anda yang nak menjaga otot, boleh ambil suplemen seperti Glutamin setiap hari selepas sesi senaman.

3. Ambil makanan dan minuman yang rendah kalori dan mempunyai kandungan nutrien yang tinggi. Kurangkanlah sebanyak 500 kalori sehari untuk tujuan mengurangkan berat badan.

Kurangkan juga pengambilan makanan ataupun minuman yang manis (kandungan gula yang tinggi). Lebihkanlah memakan buah-buahan dan sayur-sayuran segar.

4. Elakkan memakan makanan ringan di antara waktu makan. Sebaliknya, anda boleh gantikan dengan sekeping biskut krim kraker dengan secawan kopi atau teh kurang manis (rendah lemak). Ataupun makan saja buah-buahan sebagai ganti.

5. Banyakkan minum air mineral dan jangan meminum minuman beralkohol.


6. Tetapkan waktu makan anda setiap hari.

Sebagai contoh:

Sarapan di antara jam 7.00 ke 7.30 pagi,

Makan di antara waktu pagi dan tengahari (10.00 - 11.00 pagi),

Makan tengahari (12.30 tengahari - 1.30 petang)

Minum petang (3.30 - 4.00 petang)

Makan malam (6.30 petang - 7.30 malam)


Kemudian, disiplinkan diri anda agar makan pada waktu yang ditetapkan. Jika dicepatkan atau dilambatkan sedikit pun tak mengapa. Ikut keadaan dan kesesuaian anda.

7. Makanlah di ruang makan dan bukannya di depan tv.

8. Biasakan diri menggunakan pinggan yang lebih kecil semasa makan. Tujuannya supaya anda tidak mengambil terlalu banyak atau menambah lauk-pauk yang berlemak atau berkalori tinggi.

9. Penuhkan hari anda dengan melakukan aktiviti tertentu bagi mengelakkan daripada asyik teringatkan makanan.


Sebagai contoh:

Lakukan aktiviti senaman 3 hingga 5 kali seminggu. Lakukan selama 30 minit setiap hari.

Anda juga boleh pecahkan kepada 3 sesi setiap hari. Iaitu 10 minit untuk setiap sesi. Boleh buat 10 minit di waktu pagi, 10 minit pada waktu tengahari dan 10 minit sewaktu petang.


10. Akhir sekali, pastikan anda mendapatkan rehat secukupnya. Contohnya waktu tidur. Tidurlah dalam 6 hingga 8 jam sehari.


Semoga 10 tips kuruskan badan di atas dapat membantu anda kelihatan lebih langsing ataupun mendapatkan berat badan yang ideal.


Selamat Mencuba!

reference: petua sejagat

Jom Join Churp Churp

Gempakan tajuk kat atas tu. Tapi straight to the point, memang bertweet boleh buat duit. But first, free you mind dari segala skim cepat kaya yang ada dekat internet. Korang boleh check sama ada ChurpChurp ni adalah scam. Ada jumpa artikel pasal scam tak? Kalau ada pun, cuba baca bebetul artikel tu sampai habis, semuanya mengsyorkan churpchurp ni.

Aku dah lama tak buat entri panjang-panjang, so hari ni punya entri pun tak panjang, tapi mudah dicerna mata la. So apa yang perlu korang buat dan ada before nak buat duit dengan churpchurp ni?

1.) Akaun twitter. Extra, kalau dah register, add aku keh amz akim

2.) Akaun facebok. Extra yang sama, add aku gak keh amz akim

3.) Yang seterusnya barulah akaun churpchurp ni sendiri, nak register klik sini

Langkah seterusnya lepas register:

Makesure korang alert dengan Authorization Status ni. Just klik dua lambang yang amat popular ni. Then just ikut instruction atau arahan…hehe

Ok, yang paling jelas, korang akan nampak tiga tab ni. Aku akan jelaskan satu-satu mengenai tab Dashboard, Scheduled dan Setting ni.

Dashboard

Klik untuk gambaran jelas!

Ok, aku jelaskan secara ringkas ye:

Poin 1 – Customize tu adalah untuk diletakan bersama-sama scheduled tweets, jadi korang letak [ad] pun dah cukup, sebab kalau letak panjang-panjang, nanti tak cukup abjad.

Poin 2 – Untuk tweet rate ni, aku letak no limit, tak tau la apa efek dia, kena tunggu sejam untuk kemaskini berkesan.

Poin 3 – Kalau ada sebarang scheduled tweets atau sebarang berita, korang boleh cek dekat situ, kalau angka kosong je, sabar je ok..

Poin 4 – Yang ni adalah untuk ajak kawan-kawan korang join churpchurp, lagi ramai lagi best, selain buat duit, boleh tambah kawan-kawan kan? FOC – free of charge!!!

Poin 5 – I love this, kalau korang ada blog, boleh pilih salah satu atau tiga-tiga logo burung ni, untuk suka-suka je.

Scheduled tweets

Bab ni paling best. Pihak churpchurp akan contact korang memalui email masa korang bagi masa register, so makesure email valid keh. Dekat email tu pihak churpchurp akan menyatakan yang diorang ada assignment baru untuk korang. So apa yang korang kena buat adalah:

a.) Klik pada link yang panjang yang disertakan dekat email korang tu.

b.) Korang akan dibawa masuk ke akaun, kalau tak korang kena log in.

c.) Yang ni paling kritikal, sebab korang kena ikut spesifikasi pengiklanan yang pihak churpchurp nak. Contoh menulis iklan, FREE GLEE Call Me TonesCampaign Due 27 Aug 2010 – 01 Sep 2010 http://bit.ly/aiiObj – check it out ok guys..

Warna merah adalah tajuk kempen yang korang iklankan

Warnan biru adalah tarik kempen bermula dan berakhir

Warna hijau adalah link bit.ly yang disertakan bersama-sama kempen

So tugas korang adalah membuat iklan yang disertakan degan perkara-perkara yang pihak churpchurp nak. Churpchurp ni akan appear dekat twitter, so korang ada 140 huruf untuk buat iklan,

so GOOD LUCK..

Setting

Untuk tab setting ni, aku rasa korang pun dah familiar kan? Ok, aku just:

Just setting kan, so kalau ada apa-apa yang korang nak ubah, macam nama, email, bahasa twitter dan sebagainya, di sinilah tempatnya.

So itu saja yang perlu korang buat untuk buat duit dengan churpchurp..Apa yang paling penting adalah cara ayat untuk mengiklan, aku punya iklan ada jugak kena tolak, sebab tak cukup info, so makesure korang buat macam yang pihak churpchurp buat oke..

Promoting Your Blog



Blogging can be a great deal of fun for some bloggers but for others it is a source of income. Whether this income is earned through an AdSense campaign, paid advertisements, affiliate marketing or some other type of revenue generating source one of the key elements to maximizing this profit is by driving greater traffic to the blog. This is because the more visitors the blog receives the more opportunities there are for the blogger to have visitors click through the advertisements in the blog. There are a few basic techniques which bloggers can rely on to promote their blog and increase traffic to their blog. This article will cover a few of these key concepts including participating in relevant message boards, optimizing the blog for search engines and keeping the blog interesting to visitors.

Active Participation in Message Boards

Participation in message boards which relate to the blog topic is actually one very simple way for blog owners to drive traffic to their blog. However, one caveat to using this type of promotion for the blog is to avoid violating the rules of the message board. This is important because some message boards have strict regulations regarding the inclusion of links to other websites on the message board. Failure to follow these guidelines may result in the blogger being banned from the message board and may also cause other message board users to not think highly of the blog owner.

Another careful consideration for the blog owner is to avoid posting the web address to his blog in a way which will be considered spam by other message board users. This is important because other message board users are likely to not visit the blog if they believe the blog owner is simply spamming the message board. This can be avoided by including the link to the blog in the signature and ensuring the posts made on the message board are informative and of interest to the other message board users. Building a reputation as a useful contributor to the message board will be beneficial to enticing other users of the message board to visit the blog.

Optimizing Your Blog

Search engine optimization is another factor which blog owners should also carefully consider. Optimizing the blog for search engines can be beneficial because improved search engine rankings often lead to increased blog traffic. Depending on the amount of competition on the blog subject rising to the top of the search engine rankings may not always be easy. Blog owners who have a blog with a very popular subject may face stiff competition for search engine rankings from other blogs and websites which may have the means to hire professionals in the search engine optimization industry to assist them in achieving high rankings. However, there are some steps the blogger can take to attempt to boost rankings. Some of these steps include researching and using relevant keywords naturally throughout the blog postings, incorporating these keywords into the title, META and image tags and avoiding black hat optimizing techniques which could result in the blog being penalized by search engines.

Keeping Your Blog Interesting

Finally, one of the simplest ways a blog owner can help to drive traffic to his blog is by regularly updating the blog and keeping it interesting. This is important because a blog which is interesting is much more likely to not only maintain blog traffic but also generate new traffic. This is because readers who are interested in the posts on the blog are not only likely to keep coming back to the blog but are also likely to recommend the blog to other members of the target audience. This type of word of mouth advertising can be very beneficial because those who have an interest in the content of a particular blog also typically have friends who would also be interested in the blog. Once one blog owner recommends a blog to one or more friends, these new blog visitors are also likely to recommend the blog to others if they find it to be interesting, useful or otherwise worthwhile.

Adsense Alternatives


Many people have started using Google's AdSense program, but there are some who find it a bit too uncertain or simply not suiting their own requirements from an ad program.
But thankfully for such people, there are many alternatives to AdSense which attempt to alleviate some of its shortcomings. Here is a list of the most noteworthy ones from the lot with a description concerning each one.
AllFeeds (http://www.allfeeds.com/?action=publishers)
AllFeeds has a great pool of online advertisers to choose from. It also features many display formats that you can choose from. These include banners, buttons, XML feeds, DHTML pop-ups and so on. It also features real time reporting of your ad status. The site will mail a check every month, provided that you earn more then $25.00, while rolling over earnings for the next month if you don't. Another interesting thing about AllFeeds is that it integrates with Google AdSense, maximizing your earnings with AdSense.
MarketBanker (http://www.marketbanker.com/mb/sell.php)
MarketBanker allows you the unique possiblity to set the pricing for your site. It also allows you to allow or reject any link that appears on your site (although AdSense itself does a very good job of this as well, with URL filters) There's also a statistics section which will allow you to see how well your site is doing. The ads are small just like AdSense's and they're just as easy to set up. Also, registration for MarketBanker is free.
BidClix ( http://www.bidclix.com/PubTop.html)
BidClix is different because it has advertisers compete for clicks on your site, which in turn is meant to generate the highest possible profits for your page. It also has a very large pool of advertisers which ensure there are plenty of people to choose your site. However, it does require more polish on site contents then AdSense. As most sites, real time statistics are available and its very easy to get started with this service, but it's also very flexible.
Chitika (http://www.realcontext.com/index.php?option=RealContext:+Contextual+Targeting+Engine)
RealContext uses Artificial intelligence to retrieve the most relevant ads for your page. And there's an extra feature which makes RealContext unique as well. Keywords are selected based upon which previous selections payed off and which didn't. That means there's a constant feedback process that ensures you gain better revenue from your ads. It also supports blocking certain adds and child-safe filtering and many more options.
AdHearus (http://adhearus.com/webmaster.php)
AdHearus is a very feature-packed contextual ad provider. As with AdSense, advertisements are targeted but it doesn't stop here at all. The ads are very flexible, you can select from text-ads, banners, rectangles, pop-ups, pop-unders or skyscrapers. You can also display your own ads, through rotation, both on your site and on other affiliate sites, which makes AdHearus a hybrid with conventional advertising technologies. There's a very comprehensive on-line real time reporting feature and, as usual with such services, starting out is free and it's a breeze.
AffiliateSensor (http://www.affiliatesensor.com/)
AffiliateSensor has highly customizable ad blocks, which you can make for yourself with an easy to use on-line interface. You also get realtime reporting with clicks-by-domain, page and refferer. There's integration with Google AdSense as well, through the google_alternate_ad_url so AffiliateSensor can be used as a substitute for Google PSA's (Public Service Ads).
Kanoodle Bright Ads (http://www.kanoodle.com/about/brightads.cool)
Kanoodle's offering allows publishers to get ads related to topics or segments, and not the traditional keyword oriented ads. The site also groups publisher sites with advertisers by hand to ensure high-revenue generating ads. And speaking of revenue, the amount of money you receive is a clear 50% share of the amount of money Kanoodle recieves for an advertiser.
TargetPoint (http://publisher.targetpoint.com)
TargetPoint is oriented more towards content publishers. It offers full control over the look the ads, statistics over your site's overall performance and better revenue. It's free to register and you earn a guaranteed 60% of the total revenue. You can get payed with Paypal of Bank checks and (most times) wire transfers as well.
Clicksor (http://www.clicksor.com)
Clicksor will earn you as much as 60% from the amount of money your website produces. What you get is about the same as AdSense, there are targeted text ads, you can view the revenues from your website in real time. You can receive money via PayPal or through a check every two weeks, provided that you have earned more then $50. If you haven't made that much, your earning roll over to the next period
You need to have optimized niche website templates for best results. You may find the best adsense templates and blog templates at www.AdsenseTemplates.com (http://www.adsensetemplates.com). They are offering 100 fresh new templates every month.

World Badminton Championships 2010: Lee Chong Wei and Lin Dan in shock exits



The World Championships witnessed one of the greatest set of shocks in the space of a few hours on Friday when world and Olympic champion Lin Dan, world No 1 Lee Chong Wei and highly-fancied Indian Saina Nehwal, the women's world No 2, bade their Parisfarewells.China's Lin, bidding for a record fourth world badminton title, was stunned by South Korean 13th seed Park Sung Hwan 21-13, 21-13 while top seed Lee, who had won nine of his previous 14 matches against Hidayat, lost to the former Olympic and world champion 15-21, 21-11, 12-21.

It is hard to decipher who had the most disappointing performance - Lee, the Malaysian Datuk, or Lin, one of China's top sporting superstars. The pair were touted to meet in a highly-anticipated semi-final on Saturday.Lin, also regarded as the finest player of all time, will perhaps rue his limited appearances on the world tour this year. "I was in so much of a hurry - I don't know why," he told reporters afterwards.

"Park played so patiently. I wanted to focus myself but I couldn't. Frankly speaking Park is a great player. This time I lose but it doesn't matter, because someone wins and someone loses."

Lee, meanwhile, had won six tournaments this year, including the coveted All England Championships where he was greeted by the Malaysian prime minister on his return to Kuala Lumpur, and was on a 18-match winning streak going into his last eight singles match against his Indonesian rival.

Leading 10-7 in the final game, Lee looked have the measure of Hidayat but he claimed afterwards that he then aggravated a back injury from the previous day when playing a key smash. The Malaysian won two further points.

Seeds have tumbled in the women's draw, too. Indian hopes of a medal also ended on Friday when world No 2 Saina Nehwal bowed out in the quarter-finals.

It was a disappointing outcome to a week which had promised much but in the end the 20 year-old succumbed to another of the Chinese legion of top-class players.

Wang Shixian, seeded six and quicker around the court, emerged the 21-8, 21-14 victor in a

contest that lasted just 34 minutes.

Britain's hopes ended on Wednesday when Lee beat Rajiv Ouseph, while Nathan Robertson

crashed out of both his doubles events.

The 2011 World Championships will be held in London.

badminton court

 

badminton court

The Badminton Court shall be a rectangle laid out with lines of 40mm wide, preferably in white or yellow color. The Badminton Court Dimensions are of 13.4m in length and 6.1m in width. The post shall be 1.55m in height from the surface of the court and shall remain vertical when the net is strained. The net shall be made of fine cord of dark color and even thickness with a mesh of not less than 15mm and not more than 20mm. The net shall be 760mm in depth and at least 6.1m wide.

The top of the net shall be edged with a 75mm white cloth. The top of the net from the surface of the court shall be 1.524m (5ft) at the centre of the court and 1.55m (5ft 1in) over the side lines for doubles. There shall be no gaps between the ends of the net and the posts. If necessary, the full depth of the net should be tied at the ends.

The recommended surface for a badminton court is wood and bituminous material. Avoid concrete or carpet as playing on it will easily injure you.

Badminton World Singles Ranking

Men's singlesMore
RankCountryPlayerMember IDPointsTournaments
1 MASChong Wei LEE5015281866.857813
2 DENPeter Hoeg GADE692668375.11414
3 CHNDan LIN5090665433.9758
4 CHNJin CHEN5159264702.200410
5 INATaufik HIDAYAT1033760991.713
6 INASimon SANTOSO5159959790.519113
7 INASony DWI KUNCORO5042757372.477713
8 VIETien Minh NGUYEN1410754624.79414
9 THABoonsak PONSANA119595252012
10 CHNChunlai Bao512745211411

ranking dunia...malaysia still no 1 dlm kategori single
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...